S-a înființat prima fundație descentralizată autonomă din lume cu membrii fondatori români – Freewomen Foundation

Joi, 17.02.2022 a avut loc evenimentul de lansare al primei fundații descentralizate autonome din lume, freewomen.foundation, o fundație fixată în blockchain, menită să lupte pentru drepturile femeilor și să le încurajeze să intre în lumea NFT-urilor.

Nu numai că proiectul este românesc, dar echipa este constituită predominant din femei, lucru întâlnit foarte rar în spațiul crypto, inca o lume a barbatilor. Creatorii au susținut o prezentare a proiectului, aducând în prim-plan inovația pe care o presupune o fundație descentralizată.

Cel mai important element într-o astfel de structură este transparența, întrucât, fiind vorba de tranzacții crypto, totul este public.
De altfel, Elena Ghenoiu, CEO si co-fondator al acestui proiect, a descris modul în care oamenii din toată lumea pot deveni membri ai fundației, precum și modul în care aceștia pot decide, prin vot, ce se întâmplă cu donațiile sau ce proiecte va promova fundația.

Un alt aspect inovativ este că pentru a deveni membru în această organizație, e suficient să deții un NFT din colecțiile freewomen.foundation, nemaifiind necesar un proces birocratic sau apartanența la un anumit colț de lume. De altfel, poți renunța la calitatea de membru al fundației prin simpla vânzare a NFT-ului cu care ai dobândit această calitate.

Prima colecție de NFT-uri lansată de freewomen.foundation, “Would You Hit That?”, are rolul de a lupta împotriva violenței domestice.

“Știu, este un subiect inconfortabil, dar suntem generația care poate schimba aceste lucruri, mai ales că avem la dispoziție un asset atât de important, cum este internetul. Dacă începem să promovăm faptul că susținerea femeilor și a bărbaților care trec prin abuz nu este ceva normal, dacă promovăm egalitatea între sexe, ca fiind ceva uman, cred cu tărie că vom schimba mentalitatea și comportamentul oamenilor. Proiectul acesta este unul de suflet. Fiind afectată direct de subiectul abuzului, prima colecție lansată vorbește despre conștientizarea violenței către femei.”, explică Elena Ghenoiu.

Colecția de NFT-uri “Would You Hit That” este o colecție fotografică de nuduri artistice, pentru care au pozat câteva zeci de artiste românce, cu scopul de a contribui la conștientizarea publicului cu privire la răspândirea violenței domestice.

La evenimentul organizat pe data de 17.02.2022 la Restaurant Diplomat au participat mai multe dintre ambasadoarele fundației, cum ar fi Diana Sar, Lariss, Roxana Pistolea, dar și artiști și influenceri precum Adi Nartea, Lorena Buhnici, Ana Baniciu, Marisa Paloma, Viviana Sposub, George Burcea, Joey Sunday si multi altii. Un alt nume important in lumea NFT si Crypto care a fost prezent la eveniment este Andrei Pitis.

Raspunde

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *