Nespresso lansează sortimentele permanente Barista Creations – primele sortimente create special pentru rețete de cafea cu lapte

Recunoscut la nivel mondial datorită sortimentelor de cafea de calitate excepțională, ambalate în porții individuale, Nespresso oferă experiența supremă a cafelei, oricare ar fi preferințele de consum – de cafea neagră sau de cafea cu lapte.

Ceea ce poate fi mai puțin cunoscut de către iubitorii de cafea este faptul că nu orice tip de cafea se completează armonios cu laptele, motiv pentru care experți senzoriali, barista profesioniști și chiar artizani ai gustului, ca parte din echipa Nespresso, și-au unit forțele și experiența profesională, pentru a realiza cele mai bune rețete, având, în centrul lor, alchimia perfectă dintre cafea și lapte.

Așadar, Nespresso lansează Barista Creations – o nouă gamă de sortimente de cafea permanente, ce completează Universul cafelei Nespresso cu sortimente destinate celor ce adoră rețetele cu lapte proaspăt, aidoma celor preparate în cele mai bune cafenele din lume. Cele trei sortimente de cafea, Chiaro, Scuro si Corto – ale căror profil aromatic răspunde, cu brio, tuturor preferințelor de consum – de la cafea cu lapte de intensitate scăzută, la aceea cu un profil aromatic puternic, alcătuiesc prima și singura gamă de cafea special concepută pentru rețetele de cafea cu lapte proaspat. Găsiți inspirație în două cafele cu note intense, ce contrastează plăcut cu textura fină și dulceața laptelui, sau într-o cafea cu note dulci, pusă în valoare de spuma de lapte proaspăt.

Noua gamă Barista Creations conține 3 sortimente permanente de cafea dedicate preparării rețetelor de cafea cu lapte, la diferite niveluri de intensitate, cu profilul aromatic specific:

Barista Creations CHIARO – PENTRU REȚETE DELICATE CU LAPTE

Descriere sortiment: Lăsaţi-vă cuceriţi de BARISTA CREATIONS Chiaro, special conceput pentru a dezvălui armonia perfectă dintre cafea și lapte. Pentru a crea acest sortiment uimitor am studiat cu cea mai mare atenţie fiecare aspect al interacțiunii dintre cafea și lapte. Experții barista din Brooklyn ne-au inspirat prin felul în care aleg să prăjească ușor boabele verzi de cafea pentru a evidenţia în ceaşcă dulceaţa naturală a cafelei, într-o textură mătăsoasă, odată ce aţi adăugat lapte. Pentru a obține același efect uimitor am selectat, cu cea mai mare grijă, boabe de cafea Arabica exepţionale din Kenya și Indonezia, recunoscute pentru potențialul lor senzorial incredibil, apoi am dezvoltat un procedeu unic de prăjire ușoară care păstrează dulceața intrinsecă a cafelei – astfel încât cafeaua dumnevoastră în ceaşcă să dezvăluie note dulci de biscuiți și caramel, atunci când îi adăugaţi lapte.

Origine: Pentru a găsi armonia perfectă dintre cafea și lapte am testat nenumărate cafele din diferite țări de origine. Am descoperit că nu toate soiurile şi varietăţile de cafea se potrivesc alături de lapte şi am continuat căutările până ce am găsit boabele de cafea Arabica de calitate superioară din Kenya care îşi ating potenţialul în reţete cu lapte. Așa că le-am ales să fie parte din sortimentul Barista Chiaro. Am adăugat boabe de cafea Arabica din Indonezia, din insula Sumatra. Împreună, fac o pereche extraordinară, exact așa cum ne-am dorit pentru o cafea cu gust uşor dulceag, destinată rețetelor delicate cu lapte.

Modalitatea de prăjire: Modalitatea de prăjire a boabelor de cafea joacă un rol important atunci când vrei să găseşti armonia perfectă dintre cafea și lapte. Pentru a dezvolta gustul dulce și îmbietor al sortimentului Chiaro, am ales prăjirea separată a boabelor de cafea la o temperatură scăzută, pentru o perioadă de timp suficient de lungă pentru a dezvălui dulceața naturală a cafelei.

Profil aromatic: BARISTA CREATIONS Chiaro dezvăluie cu greu note de prăjire; aproape niciun gust amărui sau aciditate nu pot fi percepute. Veţi simţi doar note delicate de caramel şi biscuiţi, atunci când îi adăugați lapte. Experții barista din Brooklyn ne-au inspirat prin felul în care aleg să prăjească ușor boabele verzi de cafea pentru a valorifica dulceaţa naturală a cafelei, oferind delicateţe texturii acesteia în ceaşcă, odată ce aţi adăugat lapte.

Rețetă recomandată: Cappuccino (25 ml de cafea cu 60 ml spumă de lapte); este un sortiment de cafea potrivit și pentru Latte Macchiato.

Barista Creations SCURO – PENTRU REȚETE CU LAPTE INTENSE ȘI TOTODATĂ ECHILIBRATE

Descriere sortiment: Căutaţi echilibrul perfect dintre cafea şi lapte? Savurați buchetul inegalabil de arome al sortimentului BARISTA CREATIONS Scuro, minunat pus in valoare de dulceața laptelui şi a spumei de lapte. Pentru a crea acest sortiment unic am studiat cu cea mai mare atenție toate aspectele interacțiunii dintre cafea și lapte, lăsandu-ne inspiraţi de experții Barista din Melbourne. Aceștia sunt renumiţi pentru gustul deosebit de intens, dar perfect echilibrat pe care îl obţin de la o cafea datorită felului în care aleg să prăjească și să amestece diferite soiuri de cafea pentru a-şi păstra intacte aromele intense alături de lapte. Dacă cafeaua este „yin”, atunci laptele este „yang”. Noi am orchestrat această contopire ideală prăjind separat boabe excepţionale de cafea Arabica din Columbia și Etiopia. Scuro are intensitatea optimă pentru a pune în valoare aroma cafelei proaspăt prăjită, fără a pune în umbră dulceața laptelui.

Origine: Câte sortimente de cafea de origine există? Nenumărate. Însă nu toate se potrivesc alături de lapte. Iar noi nu puteam lăsa la voia întâmplării potrivirea acestor două ingrediente. Dintre toate cafelele de origine din toată lumea pe care le-am încercat, am ales pentru sortimentul nostru Scuro doar boabe excepţionale de cafea Arabica din Columbia și Etiopia. Acesta are un potenţial aromatic uimitor de puternic şi promite o compoziție deosebit de armonioasă atunci când adăugați lapte.

Modalitatea de prăjire: Arta prăjirii constă în atingerea echilibrului optim dintre temperatură, timpul de prăjire și culoarea pe care o dobândesc boabele de cafea. Să găseşti acest echilibru este secretul armoniei perfecte dintre cafea și lapte pe care doar foarte puţine cafele o ating. Am testat nenumărate cafele până ce am descoperit că, pentru a obține buchetul aromatic excepţional al sortimentului Scuro, este nevoie de prăjirea separată a unora dintre cele mai bune boabe de cafea. O parte dintre acestea sunt prăjite un timp mai îndelungat, o parte sunt prăjite mai rapid și mai ușor.

Profil aromatic: Ne-am lăsat inspiraţi de experții Barista din Melbourne – renumiţi pentru gustul deosebit de intens, dar perfect echilibrat pe care îl obţin de la o cafea datorită felului în care aleg să prăjească și să amestece boabele de cafea. Astfel, cafeaua este „yin”, iar laptele este „yang” în creaţiile lor. Creaţia noastră Barista Scuro vă va demonstra cât de intensă poate fi o cafea chiar şi atunci când îi adăugaţi lapte. Aroma cafelei proaspăt prăjită nu va fi pusă în umbră de dulceața laptelui, ci dimpotrivă, veţi savura un Cappuccino sau un Latte Macchiato de o intensitate excepţională.

Rețetă recomandată: savuraţi-l într-un Cappuccino (25 ml de cafea cu 60 ml spumă de lapte), dar este un sortiment potrivit și pentru Latte Macchiato.

Barista Creations CORTO – PENTRU REȚETE DEOSEBIT DE INTENSE CU LAPTE

Descriere sortiment: Tânjiţi după o cafea intensă, vibrantă, cu gust dulce subtil? Aceasta este cafeaua îndrăgită în Spania. Experții barista din Spania ne-au inspirat să creăm sortimentul BARISTA CREATIONS Corto. Am studiat cu atenţie interacțiunea dintre cafea și lapte pentru a învăţa cum putem să realizăm cel mai bine o cafea intensă, cu textură densă, aproape siropoasă, pentru rețetele îndrăznețe de cafea cu lapte. Savurați BARISTA CREATIONS Corto cu un strop de lapte și lăsați acest sortiment realizat din boabe de cafea Arabica şi Robusta din Africa, prăjite intens, să vă seducă prin notele sale aromatice pătrunzătoare, condimentate.

Origine: Pentru a crea această ceașcă de cafea intensă, cu gust bogat, care evoluează în perfectă armonie alături de lapte, am testat nenumărate soiuri de cafea din diferite țări de origine și am descoperit că nu toate cafelele se potrivesc în reţete cu lapte. Am selectat o cafea fină Robusta din Uganda pentru a forma baza amestecului nostru. Aceasta determina intensitatea inegalabilă, corpolența și textura densă, aproape siropoasă pe care vă așteptați să o găsiți într-o rețetă tradiţională Cortado.
Modalitatea de prăjire: În procesul de prăjire al cafelei, trebuie descoperit echilibrul optim între temperatură, timpul de prăjire și culoarea boabelor de cafea. Procesul devine și mai important atunci când doriți ca sortimentul de cafea pe care îl creaţi să fie în deplină armonie cu laptele. Pentru Corto aceasta a însemnat prăjirea separată a boabelor de cafea pentru un timp îndelungat, doar aşa fiind posibilă realizarea texturii pe care o căutăm într-o cafea în stil spaniol. Timpul prelungit de prăjire – când aşteptăm până când boabele captătă o culoare închisă puternică – dezvăluie ulterior în ceaşcă un gust amărui plăcut, atrăgător și o textură densă, aproape siropoasă.
Profil aromatic: Pentru a obţine gustul inegalabil al sortimentului BARISTA CREATIONS Corto ne-am lăsat inspirați de prăjirea intensă şi textura bogată pe care experții barista din Spania reuşesc să o creeze în ceaşcă; vă va fi foarte uşor să-l recunoaşteţi datorită caracterului său intens, abrupt, în care se remarcă note puternice de prăjire. Corto se remarcă în pofida laptelui, datorită gustului său bogat şi persistent, plăcut amărui şi datorită texturii dense. Adăugând un strop de lapte fierbinte şi încununându-l cu spumă de lapte veți obține o rețetă tradițională Cortado.
Rețetă recomandată: Veți iubi textura sa mătăsoasă și gustul persistent în rețeta tradițională Cortado: 40 ml de cafea (ceaşcă espresso), 10-20 ml lapte fierbinte și 2 linguriţe de spumă de lapte.

MasterClasses dedicate consumatorilor

Odată cu lansarea Barista Creations, Nespresso începe o serie de MasterClasses dedicate Membrilor Clubului Nespresso, prin intermediul cărora participanții vor afla, în mod practic, informații despre cafeaua excepțională Nespresso.

Abordarea unică, realizată de Coffee Ambassadorul Nespresso va dezvălui, în funcție de tematica abordată la fiecare eveniment, originile diferitelor tipuri de cafea Nespresso, notele aromatice definitorii, procesele de prăjire și măcinare care stau la baza sortimentelor, multitudinea rețetelor de preparare a cafelei, precum și alte informații practice care conturează specificul fiecărui sortiment.

Membrii actuali sau viitori ai Clubului Nespresso vor putea afla mai multe informații despre aceste MasterClasses în curând, prin lansarea unei secțiuni dedicate – pe site-ul Nespresso.

Raspunde

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *