La Pas Prin Bucurestiul Postbelic /// Ladies and Gentlemen

Ca orice oras din lume, Bucurestiul postbelic si-a avut personajele sale: Sergiu Malagamba/ Noaptea stinge lampa.
,,Pana la sfarsitul anilor ’70, trecatorii intorceau capul dupa un sexagenar suplu, cu ochelari fumurii cu lentile rotunde ce ii dadeau un aer misterios. Era imbracat cu haine stramte pe corp, pantaloni ce se ingustau inspre pulpe si incaltat, invariabil, cu ciorapi de culoare alba. Era Sergiu Malagamba, nume intrat pana si in folclorul copiilor („Sergiu Malagamba/ Noaptea stinge lampa”). Dirijor al unor formatii de jazz, de strada, aranjor muzical, baterist virtuoz, Sergiu Malagamba (basarabean din Chisinau) crease un curent vestimentar nonconformist care-i purta numele: malagambism.

Va invitam sambata, 6 aprilie, incepand cu orele 14:00, sa participati la un tur ghidat de aproximativ doua ore alaturi de Noua Malagamba a Bucurestiului, in centrul capitalei unde vom povesti despre unele dintre cele mai iconice cladiri si locuri:

Hotel Lido – ce veghează asupra principalului bulevard din centrul Capitalei – General Gheorghe Magheru, va fi punctul de intalnire, unde timp de jumatate de ora ne vom cunoaste, vom servi un pahar de vin si ii vom astepta pe toti cei care doresc sa se alature traseului.

Ateneul Roman – Inscris în Lista Monumentelor Istorice din anul 2004, monument de arhitectură de grupă valorică A, de valoare națională și universala.

Palatul Regal – Muzeul National de Arta al Romaniei – Cel mai important muzeu de artă din țară, înființat în 1948 și găzduit de Palatul Regal din Capitală.

Athénée Palace Hilton Bucuresti – Relansat în 1996, are 272 de camere, un restaurant cu specific italienesc, o cafenea și un bar englez, centru de afaceri, săli de conferință, centru de fitness și zonă de shopping.

Codrin’s Gallery – artist, curator

Palatul Stirbei – Palatul a fost construit în jurul anului 1835, după planurile arhitectului francez Michel Sanjouand, la comanda viitorului domn al Țării Românești, Barbu Știrbei (1789-1869), în acel moment de mare logofat al dreptății.

Casa Coanei Mita Biciclista – Născută în anul 1885 la Diţeşti, în judeţul Prahova, Miţa Biciclista, pe numele ei real Maria Mihăescu s-a dovedit a fi o tânără ambiţioasă care ştia ce vrea.

Galeria Alexandra’s – este locul in care iti poti intalni oricand artistul preferat, fie ca este vorba de un pictor, sculptor, grafician, fotograf, muzician, un scriitor sau poet.
Este de asemenea locul unde traseul ghidat se termina, insa vom mai ramane cateva clipe, pentru a socializa si pentru a afla mai multe lucruri despre galerie.

Dupa fiecare locatie vor exista intrebari din partea ghizilor, iar raspunsurile corecte vor fi premiate.

Ghizii acestui traseu vor fi:
@a_lu_manole https://www.instagram.com/a_lu_manole/
@deeacodrea https://www.instagram.com/deeacodrea/
@ioanavisanescu https://www.instagram.com/ioanavisanescu/
@michetenalexandra https://www.instagram.com/michetenalexandra/
@sensysny https://www.instagram.com/sensysny/
Codrin Mircea
Galeria Alexandra’s
@theboywithstories https://www.instagram.com/theboywithstories/

CONCURS: foloseste #LaPasPrinBucurestiulInterbelic in insta story’urile tale, iar noi il vom premia la final pe cel mai creativ.

Dress code: Dress For Ladies /// Suits For Gentlemen’

Donatie Recomandata: 20 lei

#LaPasPrinBucurestiulInterbelic #Malagamba #DescoperaBucurestiul #Ladies #Gentlemen

Parteneri: Lido’s Brasserie / Domeniile Samburesti / Beauty One / / vitamin aqua / Beautik Haute Parfumerie /

Raspunde

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *