Flying Pig – fine-swin-cantina din Bucuresti

Pe scara ierarhică a porcilor, cel iberic e mai zburător caracterizându-se în fața semenilor săi ca un privilegiat al naturii şi făcând cinste Sud-Vestului Peninsulei Iberice.
Flying Pig, fine-swin-cantina cum se auto-pozitioneasa s-a deschis in urma cu aproximativ un an, moment in care a adecis să aducă în atenția publicului bucureștean porcul iberic și conceptul de tavernă – gourmet specializată în prepararea acestui tip de carne, în diverse moduri de preparare și aparținând diverselor zone anatomice ale porcului.

Astfel pentru grătar puteți încerca muschi de porc sau presa – care este o zona mai intens marmurata, ceva mai dulce datorita grasimii din fibre – , pentru sandwichuri puteti incerca burger-ul cu pulled pork, carnea fiind gatita pentru in asa maniera pentru a se desface fasii fasii iar ca si antreu puteti opta pentru jamon iberic, echivalentul prossciutto-ului italian dar de data aceasta din carne de picior de porc iberic special pregatit timp de 24 de luni.

În timp ce porcii romanesti, si nu nuamai, mănâncă ȋn general coceni, porcul iberic se bucură de libertatea și deliciul peisajelor cu stejari de stâncă și de plută. Dieta lui are la bază roadele acestor peisaje: iarbă proaspătă & aromată și ghinde. Stilul de viață al porcului iberic se reflectă în aroma delicată și inconfundabilă a cărnii.

“Carnea pe care Flying Pig o foloseste este procesată artizanal iar mai apoi ajunge ȋn vasele de gătit fără a trece printr-un proces tehnologic avansat. La noi nu vei gasi nimic ȋn producţie de masă, iar atenţia la detalii defineşte fiecare preparat, de la modul de gătire, până la cel de prezentare. Mâncare simplă, autentică, sendvişuri gourmet şi fripturi care se topesc ȋn gură.” Laurentiu Stanescu, co-fondator Flying Pig.

Designul locatiei este si el unul pe cat de special pe atat de autentic, reinterpretand tavernele spaniole intr-o maniera moderna, usor industriala dar calda in acelasi timp. Un design eclectic cu elemente de unicitate in Bucuresti.

Raspunde

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *