CARYL FEREY, autorul romanului „ZULU” și CODIN MATICIUC, autorul bestsellerlului „CONSUMATORUL DE SUFLETE” se întâlnesc la București

Miercuri, 3 mai 2017, incepand cu ora 19:00 la cinema Elvira Popescu (Bulevardul Dacia nr.77), se vor intalni Caryl Ferey, autorul francez al romanului „ZULU” şi Codin Maticiuc, co-producătorul filmului „Ana, mon amour”, premiat cu Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin, autorul bestsellerului „Consumatorul de suflete”.

Evenimentul va cuprinde lansarea cărții și prima proiecție publică a filmului în România, cu Orlando Bloom și Forest Whitaker în rolurile principale.

Alături de Cayl Ferey, speakerii evenimentului sunt Codin Maticiuc și Cyrielle Diaz, responsabila Biroului de promovare a cărții din cadrul Institutului Francez din București.

Romanul „Zulu”, o poveste impregnată de suspans, exotism și senzualitate

Incredibil de violent și provocator, „Zulu” a fost distins, printre altele, cu Marele premiu pentru literatură polițistă (2008) și Marele premiu al cititoarelor revistei ELLE (2009).

„«Zulu» nu își menajează cititorii în niciun fel, ai nevoie de un stomac de fier ca să îl parcurgi până la sfârșit. Însă aceia care vor reuși să o facă vor avea parte de o experiență extraordinară în compania unor polițiști gata de orice, chiar să își riște viața pentru a eradica răul din propria țară.“ – ELLE

„Caryl Férey a scris un thriller complex, impecabil din punct de vedere tehnic, a cărui critică socială incisivă amintește de John Le Carré; o poveste cumplită pentru cititori și pentru personaje în aceeași măsură.“ – Le Monde

Orlando Bloom despre rolul din „Zulu”

Rolul pe care îl joacă Orlando Bloom în „Zulu” este al unui polițist alcoolic, dependent de medicamente, cu o viață personală haotică, divorțat și încă atașat de fosta nevastă, un ratat cu spirit de sacrificiu și demnitate, investigator și coleg pe care te poți baza în orice situație. Actorul a recunoscut în interviuri că rolul din „Zulu” a fost unul dintre cele pentru care s-a pregătit intens, atât din punct de vedere fizic, prin exerciții zilnice, cât și mental, pentru a intra în pielea personajului, pe care l-a descris ca fiind foarte diferit față de sine.

Evenimentul cultural care cuprinde lansarea de carte și proiecția de film face parte dintr-o serie de acțiuni organizate de Institutul Francez din București, „Zilele romanului polițist” – prin care romanele polițiste franceze sunt prezentate publicului român.

Prima ediție a „Zilelor romanului polițist” este organizată de Institutul Francez din București în parteneriat cu Editura ALL, asociația A.R.C.E.N. și librăria franceză Kyralina, fiind inspirate de Festivalul francez „Quais du polar”, care se desfășoară în fiecare an la Lyon, în luna aprilie.

Participarea este gratuită și evenimentul se va desfășura în franceză și română, cu o traducere simultană în cele două limbi.

Raspunde

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *