Apus pe ritmuri de jazz african

Grădina Floreasca prezintă un mix elegant între funky jazz și influențe africane din tradiția mandingo. Sekou Kouyate, originar din Guineea, este un virtuos cântăreț și compozitor care a inventat kora electrică la vârsta de 12 ani. Bandul său, Section Kora, a impresionat audiența prin turneele recente din Mexic și Scandinavia care au avut un real succes.

Istoria muzicală a lui Sekou își are originile în tradițiile din Africa de Vest, influențată de blues-ul contemporan, soul, funk și jazz și completată de kora, instrument muzical cu multiple posibilități de sunete, tonuri și ritmuri.

Sekou a fost denumit Jimi Hendrix al Africii de Vest, datorită modalității lui de a cânta și abordării invenției sale, inspirând o nouă generație de cântăreți la kora. A înregistrat melodii cu tatăl său, M’Bady Kouyate, în 1997 și de atunci a lucrat cu Ba Cissoko, Blick Bassy, Roberto Fonseca și rapper-ul și beatboxer-ul Joe Driscoll. În prezent este considerat cel mai bun cântăreț de kora din lume.

Grădina Floreasca propune o nouă serie de evenimente muzicale pentru acest sezon. “Apus Acustic” va găzdui artiști din mai multe genuri muzicale, de la bossa nova, blues, până la folk și chiar îmbinarea armonioasă dintre acestea. Pasionații de muzică live se vor răsfăța cu o cină delicioasă alături de prieteni într-un cadru sonor fabulous în serile răcoroase de vară.


Apusacustic 01 / “African Jazz with SekouKouyate”
29mai 2016, ora 19:30
GrădinaFloreasca
(Bd. Mircea Eliade nr.16)
INTRARE LIBERĂ
Rezervări – 0755 085 967
Apus Acustic 01

Raspunde

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *